Κρήτη: Τίμιος ταξιτζής βρήκε και παρέδωσε 960 λίρες που έπεσαν από τουρίστα – Δείτε πόσες του χάρισε ο τουρίστας ως ευχαριστώ και τι ποσό είναι σε ευρώ!

Κι όμως ένας ταξιτζής στην Κρήτη έκανε αυτό που θα έκαναν λίγοι! Ο… ξεχασιάρης τουρίστας κι ο τίμιος οδηγός που βρίσκεται στο επίκεντρο!

Μια απίστευτη ιστορία από την Κρήτη αποτελεί οδηγό… ανθρωπιάς, τιμιότητας κι αξιοπρέπειας! Πρωταγωνιστής ένας ταξιτζής, με την πράξη του να κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

Ο τίμιος ταξιτζής από την Κρήτη!

Την είδηση δημοσιεύουν τοπικά μέσα ενημέρωσης του νησιού και δημιουργεί αν μη τι άλλο αισιοδοξία! Όπως αναφέρουν, λοιπόν, το ποσό των 960 βρετανικών λιρών έπεσε στο ταξί ενός άνδρας από έναν τουρίστα που μετέφερε.

Ο ταξιτζής δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή! Πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα και παρέδωσε τα χρήματα, τα οποία λίγη ώρα αργότερα επεστράφησαν στον κάτοχό τους!

Ο λόγος για τον οδηγό ταξί, Θεόδωρο Τσιχριτζή, από την Χερσόνησο. Ο άνδρας αντιλήφθηκε λίγο μετά το τέλος της κούρσας που έκανε, ότι μέσα στο ταξί του είχαν πέσει οι 960 λίρες από βρετανό τουρίστα που είχε μεταφέρει, σε τοπική διαδρομή.

Άμεσα πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Χερσονήσου όπου ανέφερε το περιστατικό. Οι αστυνομικοί με την σειρά τους κίνησαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ούτως ώστε να καταφέρουν να εντοπίσουν τον τουρίστα. Όπερ και εγένετο! Ο άνδρας από την Βρεταβία βρέθηκε και πήρε τα χρήματαά του πίσω! Όπως είναι λογικό, δήλωνε φοβερά ανακουφισμένος από την τροπή που πήρε η περιπέτειά του!

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Είναι δεδομένο πως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον οδηγό ταξί, αφού μιλάμε για ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Να τονίσουμε ότι εαν οι λίρες είναι χρυσές  τότε μια χρυσή λίρα αντιστοιχεί περίπου σε 251 ευρώ. Επομένως οι 960 λιρές που βρήκε ο Κρητικός ανέρχονται στο ποσό των 240.000ευρώ. Ασφαλείς πηγές  αναφέρουν ότι ο Βρετανός τουρίστας για να δηλώσει ευχαριστώ εμπράκτως χάρισε στον ταξιτζή 100 λίρες, σε ευρώ δηλαδή 25000! Αυτό που τελικά δεν έχει διευκρινιστεί και επικρατεί σύγχυση στο διαδίκτυο είναι αν οι λίρες που βρέθηκαν ήταν λίρες Αγγλίας (το επίσημο νόμισμα της χώρας γνωστό και ως Στερλίνα) ή λίρα Χρυσή η οποία έχει την αξία που σας προαναφέραμε.


Αν σου άρεσε το άρθρο μπορείς να το κάνεις like η να το κοινοποιήσεις η να μας γράψεις την γνώμη σου. Θα χαρούμε να δούμε κάτι από εσένα!

Συνέχεια άρθρου…

διαβάστε την συνεχεια εδω

ΜΑΓΚΑΣ ΣΟΥΒΛΑΤΖΗΣ… ΔΕΙΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΦΑΝΕ…

Το Mega ξανά στον αέρα μετά από έναν χρόνο σιωπής! [vid]