Βραζιλία: Σε σπίτι πρώην υπουργού η μεγαλύτερη κατάσχεση μετρητών στην ιστορία


Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας βρήκε την Τρίτη μια απίστευτη ποσότητα χρημάτων που ήταν κρυμμένα σε ένα διαμέρισμα, το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε…

ένα από τα πρώην μέλη του υπουργικού συμβουλίου του προέδρου Μάικλ Τέμερ, κι αποτελεί τη μεγαλύτερη κατάσχεση μετρητών στην ιστορία της χώρας.

 

Μια φωτογραφία που δημοσιοποίησε η αστυνομία στο πλαίσιο της λειτουργίας της, που ονομάζεται «Lost Treasure», έδειξε βαλίτσες και κουτιά από χαρτόνι που ξεχειλίζουν με τραπεζογραμμάτια των 100 και 50 ρεάλ, τα δύο μεγαλύτερα χαρτονομίσματα της Βραζιλίας.

Από νωρίς το απόγευμα, η αστυνομία εξακολουθούσε να υπολογίζει τους λογαριασμούς και η συνολική αποτίμηση είχε ήδη ξεπεράσει τα 33 εκατομμύρια ευρώ (10,6 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της ομοσπονδιακής αστυνομίας στη Μπραζίλια.

Η αστυνομία δήλωσε ότι το διαμέρισμα στο Σαλβαδόρ, πρωτεύουσα του κράτους της Μπαΐα, όπου έγινε η κατάσχεση, υποτίθεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Τσέντελ Βιέιρα Λίμα, συνεργάτη του προέδρου Temer και πρώην κορυφαίου μέλους του Κογκρέσου.

Ο Λίμα παραιτήθηκε πέρυσι εν μέσω ισχυρισμών για εμπλοκή του σε trafficking. Ο δικηγόρος του Λίμα δεν απάντησε αμέσως σε κλήσεις και μηνύματα που ήθελαν να έχουν ένα σχολιασμό εκ μέρους του.

[cartacapital] [newmoney]


Αν σου άρεσε το άρθρο μπορείς να το κάνεις like η να το κοινοποιήσεις η να μας γράψεις την γνώμη σου. Θα χαρούμε να δούμε κάτι από εσένα!

Συνέχεια άρθρου…

διαβάστε την συνεχεια εδω

Το πιο τρυφερό στιγμιότυπο του Γιώργου Λιάγκα με τον γιο του! Δεν φαντάζεστε τι τον φωτογράφισε να κάνει!

Ελένη Ράντου: Ένιωθα πολύ άσχημη…